Slåtter

När det är dax att ta in torrhö. Det blir intensiva dagar som såklart är väldigt känsligt för vädret. Vi behöver torrt, soligt och gärna lite blåsigt i minst 5-6 dagar. Om man får be :) Men att önska vädret är ju svårt, så det gäller att kolla väderleksrapporter både kors och tvärs. Att ha is i magen eller våga chansa. I år hade vi tur med vädret och fick tillslut några dagar som vi önskade. Vi har fått in ett otroligt fint hö till våra djur. Det mesta gräset som växer på våra åkrar blir hösilage i stora vita balar och kräver inte  lika många torkdagar. Dessa dagar med skörd är otroligt intensiva och utan hjälp av min  mamma och pappa skulle vi inte klara av det. Mamma hjälper till med markservice som mat och fika samt att ta hand om vår 3,5 åring när hon tappat tålamodet att vara med. Pappa hjälper till på hölasset. Tack för att ni alltid ställer upp för oss, inte bara under skörden <3 

Kommentera gärna:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln