Fliken "aktuellt" hinns sällan med att uppdateras tyvärr. Vi har därför istället lagt in på förstasidan där det senaste från vår facebook & instagram finns. Välkommen att spana in där vad vi har för oss istället :) Just nu visas ett inlägg om vår goda korv.

Läs hela inlägget »
Nåltovade hjärtan på tråd. Som dekoration och inredningsdetalj. Kanske till dig själv eller en liten present till någon du tycker om <3

Pris: 120:-

Några finns färdiga att köpa, annars går det bra att beställa. 
Läs hela inlägget »
Viktor och hans fru Anna samt deras tre barn Viktor och hans fru Anna samt deras tre barn

Så har vi då kommit halvvägs in i nya årets första månad. Snön har yrt runt gårdarna både igår och idag. Mysigt tycker jag. Men det blir ju lite mer arbete med snöskottningen. 
Men jag skulle ju berätta om namnbytet och inte vädret :)

 Gården vi bor på har kallats Wiktors sen länge. Då det var Wiktor, min morfars far som 1917  byggde den. Dock så gavs gården ett annat namn på den tiden, nämligen Egelund. Ett namn som blivit mer eller mindre bortglömt med åren. De flesta har ju sagt  Wiktors under alla år. För oss har det också kännts mest naturligt att använda just Wiktors. Men när vi skulle registrera det namnet till vårt företag så fick vi det inte godkänt hos bolagsverket. Därav vårt namnbyte. Så nu heter vårt lilla företag Egelunds lantbruk i Florhed. Det känns bra det namnet också, nu när man fått "känna på"  det ett tag. Om någon (säkerligen  jag själv också) nu vill fortsätt att använda Wiktors när ni pratar om gården så blir vi såklart inte ledsna för det. Tvärtom! Jag ser väldigt gärna att även det namnet finns kvar för framtiden :) Som ett minne av min morfar och hans far <3 

Läs hela inlägget »

Många av er har önskat köpa mindre mängd lammkött än hel/halv låda. Med glädje kan vi nu meddela er att vi fortsättningsvis kommer att ha frysta styckdetaljer samt köttfärs från lamm i vår frys. Idagsläget finns innerfilé, ytterfile, stek, entrecote och lammfärs att välja mellan.

De dagar vi har öppet lägger vi ut det på vår facebooksida. Självklart kan man få komma andra tider också. Ring oss så hittar vi tillsammans en tid som passar.

Välkomna! 
 

Läs hela inlägget »
Julklappar eller "gåbortpresent" till jul!
Tovade produkter med ull från gårdens får.

Värmande sittdynor 200:-/st

Dekorerade stjärnor/hjärtan 140:-/st

Vid intresse, Välkommen att kontakta oss via telefon 070-3615421, Facebook eller här på  hemsidan. Fler bilder finns på vår facebook.  

/ Jenny


 
Läs hela inlägget »

Hej!
I helgen hittar ni oss på Hälsingegården
Erik-Anders julmarknad i Söderala.
Lör-Sön kl 11-17. 

 Vi säljer lammskinn och tovade produkter.
Vi har även bytt namn, Egelunds Lantbruk blir det nya. Mer om det en annan dag. Hoppas vi ses!

Välkomna!

Jenny & Johan

Läs hela inlägget »

Nu har vi äntligen fått hem våra lammskinn som vi skickade in i våras. Både renrasiga gotlandsskinn och korsningsskinn. Så vackra. Jag tycker faktiskt att korsningsskinnen är underskattade. Vackert vita och tjocka,  värmande fällar. Vem vill inte värma sig på ett sådant :) Snart har vi fotat och lagt upp skinnen här på hemsidan. 

Läs hela inlägget »
Nu har alla fåren flyttat in från betet. In till torr halm att sova på och fri tillgång på ensilage att mätta magen med. Idag blev det jobb som behöver göras innan vintern kommer. Nedmontering av fårens flyttbara stängsel. Härligt med hundarna som sällskap :)
Läs hela inlägget »

Hösten är här och gräset på betet minskar både i mängd och framförallt näringsinnehåll. Vissa tackor har vi redan stallat in för att sortera in i betäckningsgrupper och sedan påbörja klippningen. Denna grupp gotlandstackor har dock fått träffa sin bagge ute. Men betet räcker inte riktigt till så då får de mumsa lite hö också. 

Läs hela inlägget »

Får jag lov att presentera Håkan och Hasse. Våra nya avelsbaggar. För några dagar sedan var vi till Dalarna för att hämta hem dessa baggar. Hasse den vita baggen, av rasen leicester får vackra vita lockar och vi hoppas såklart att han ska nedärva fina skinn till lammen. Håkan är en Gotlandsbagge. Han får vänta med tjänstgöring till nästa år då vi egentligen inte behöver någon ny gotlandsbagge i år. Men han kom mer eller mindre med på köpet :)

Läs hela inlägget »

Idag putsar vi lite beten jag och yngsta dottern. Det är så härligt med en stund tillsammans i traktorn. Vi hinner prata om så mycket, faktiskt en hel del klokheter från en 3,5 åring :) Sjunger gör vi också, massor med barnsånger hinner vi med.
Betesputsen är förövrigt min favoritmaskin på gården. Den är effektiv, man ser att det händer något och det blir så fint efter den.
Självklart när man jobbar så ska fikakorgen vara med. Kaffe,saft och mormors bullar  :)

Läs hela inlägget »
Etiketter: betesputs bete fikakorg

Lycka är att kunna träna här hemma. Vi tränar på, både hundarna och jag och vi har såklart fortsatt med vallningskursen för att komma vidare. Det är en så otroligt häftig känsla när man får det att fungera mellan förare, hund och får. Det är bara kortare stunder, men jag bubblar av lycka av dessa korta stunder :) 

Läs hela inlägget »

Ull är ett härligt material. Vi har haft får i ganska många år, fast tidigare endast några enstaka. Först nu har jag testat att tova vår ull och jag har nu funnit ett nytt intresse. Det är så roligt :) Just nu nåltovar jag lite småsaker för att lära mig tekniken. Hoppas och siktar på att  kunna lära mig att göra mer användbara saker framöver :) Här ett av mina första "verk"

Läs hela inlägget »

När det är dax att ta in torrhö. Det blir intensiva dagar som såklart är väldigt känsligt för vädret. Vi behöver torrt, soligt och gärna lite blåsigt i minst 5-6 dagar. Om man får be :) Men att önska vädret är ju svårt, så det gäller att kolla väderleksrapporter både kors och tvärs. Att ha is i magen eller våga chansa. I år hade vi tur med vädret och fick tillslut några dagar som vi önskade. Vi har fått in ett otroligt fint hö till våra djur. Det mesta gräset som växer på våra åkrar blir hösilage i stora vita balar och kräver inte  lika många torkdagar. Dessa dagar med skörd är otroligt intensiva och utan hjälp av min  mamma och pappa skulle vi inte klara av det. Mamma hjälper till med markservice som mat och fika samt att ta hand om vår 3,5 åring när hon tappat tålamodet att vara med. Pappa hjälper till på hölasset. Tack för att ni alltid ställer upp för oss, inte bara under skörden <3 

Läs hela inlägget »

Juni månad! En härlig månad med mycket att göra. Men den här tiden på året räcker energin till ganska många sysslor och det är roliga arbeten. Det är tiden för att stänga nya beten, förbereda inför skörden av djurens foder och så mycket annat smått och gott. Djuren mår bra och får njuta av sommaren och frodigt gräs. När man kommer ut i hagen är det några av  fåren som gärna kommer  fram för att bli lite kliad och få en mysstund, medan andra väljer att fortsätta beta eller vila. 

Läs hela inlägget »
Etiketter: juni bete tackor lamm

Idag är en gråmulen dag, men ändå så härlig. Det är äntligen dagen då tackor med lamm får komma ut på betet. Att vädret är grått och ruggigt idag verkar inte bekomma dom det minsta. Nu hoppas vi på en fin sommar och en lång, varm och fin höst så att fåren kan vara ute och ha en riktigt välförtjänt och skön semester :)

Läs hela inlägget »

Så har hela April månad passerat. Stordelen av alla tackor som ska lamma är klara och med de flesta har det gått bra. Några eftersläntare kvar att vänta på. Värmen börjar komma och vi längtar tills djuren kan gå ut på bete. I helgen har vi nästan gjort färdigt vår träningshage för vallningen, en 25:a. Snart kan jag och hundarna träna här hemma mellan kurstillfällen. Lääängtar! Vi är verkligen taggade att komma igång med allt vi har att lära oss. Spännande :)

Läs hela inlägget »
Ser och lär i väntan på vår tur Ser och lär i väntan på vår tur

Nu under senvintern har jag och vår yngsta working kelpie Rio gått på kurs. Förberedande vallningskurs i ridhuset i Edsbyn. Mycket bra social träning med andra hundar och att kunna slappna av i nya miljöer. Vi har också lite smått fått prova på att fösa fåren framför oss. Såklart ännu med en "säkerhetslina" :) Hunden ska ju såklart lära sig att bemöta och valla fåren på ett schysst sätt. Senaste gången verkade det som att Rio kopplat vad vi ska hålla på med. Så nu ser vi fram mot kursstart på nybörjarkursen i vallning  som drar igång i Maj.
/ Jenny

Läs hela inlägget »

Ja det var länge sedan sist. Året 2016 passerade utan en endaste uppdatering på hemsidan och inte så mycket uppdateringar på gårdens facebook sida heller. Så mitt mål för 2017 måste ju helt enkelt vara att bli bättre på dessa uppdateringar så att ni kan se vad som händer på gården :) Vi jobbar hela tiden för att bli bättre på att planera våra leveranser av kött. Det är inte alltid så lätt att få djuren att växa i rätt takt. Ytterligare ett mål för 2017 är att få till en liten lagerlokal så att vi kan sälja styckdetaljer till er som önskar detta. Bilden från idag visar att det är ett härligt väder i Florhed idag. Solen skiner och värmer härligt. 
Önskar er alla en härlig dag. 
/  Jenny

Läs hela inlägget »
DSC_0440 DSC_0440

Eftersom snön lyser med sin frånvaro och tomten inte ville vara med på bild så vill vi med denna bild passa på att önska er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt år!

Läs hela inlägget »

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Arkiv

Länkar

Etiketter